Fem bra onlineapotek

Antalet onlineapotek ökar hela tiden och det kan vara lite svårt att veta vilka som är bra. Många bedriver seriösa verksamheter, men det finns även de som utövar en annan typ av verksamhet och som säljer undermåliga kopierade läkemedel som kan innebära en hälsorisk att inta. Nedan inom boxarna finner du ett antal seriösa nätapotek som bedriver lagliga verksamheter med riktiga läkare, recept och som alltid levererar orginalmediciner uthämtade från apotek inom eu.

Så fungerar ett nätapotek
Så fungerar ett nätapotek
Observera att priserna för varje läkemedel som uppges hos nätapoteken nedan inkluderar medicin, läkarkonsultation samt frakt.

#1. Dokteronline.com - enormt utbud av läkemedel till låga priser
Screenshot
Screenshot_ Dokteronline com

Dokteronline.com är det nätapotek som har störst sortiment och bäst priser. Dokteronline erbjuder läkarservice för nästan alla åkommor, allt ifrån smärtstillande receptbelagda läkemedel till receptfritt sotiment med stort utbud. Organisationen kopplar samman några av de största apoteken och erbjuder onlinekonsultationer med läkare som har en bra servicekänsla och kunskapsnivå. Om konsulterad läkare godkänner går köpet igenom och medicin skickas tillsammans med utskrivningsrecept samt själva läkemedlet. Leveransen tar normalt 1-3 dagar. Dokteronline bedriver en seriös verksamhet och har ett gott rykte. Det solida ryktet märks bland annat på många bra kundrecensioner och pålitliga leveranser.
trustpilot 5,0
Trustpilotbetyg: 4,9/5 (1163 röster)
Sitespråk: Svenska
Läkarundersökning: Online formulär
Frakttid: 1-3 dagar
Kundtjänst:
Utfärdar recept:
Eu leg. läkare:
Orginalläkemedel:
Generika:
Receptfritt sortiment:

Besök dokteronline.com
#2. Euroclinix.net - ett av europas äldsta nätapotek
Screenshot
Screenshot_euroClinix – Europas största och mest populära onlineklinik

Euroclinix bedriver en seriös verksamhet med egna apotek och läkare. Köpet granskas av läkare i samband med deras onlinekonsultationer. Euroclinix har gott rykte och många bra kundrecencioner. Om konsultationen godkänns går köpet igenom och du får ett recept med i leveransen av paktetet med medicinen. Sortimentet du finner på detta nätapotek är förnämligt och det ger en kvalitetsstämpel att du kan välja själv om du vill ha orginalläkemedel eller en billigare generika på samma substans.
trustpilot 4,7
Trustpilotbetyg: 4,7/5 (7244 röster)
Sitespråk: Svenska
Läkarundersökning: Online formulär
Frakttid: 1-3 dagar
Kundtjänst:
Utfärdar recept:
Eu leg. läkare:
Orginalläkemedel:
Generika:

Besök euroclinix.net
#3. Treated.com - snabba, serösa med bra läkare
Screenshot

Treated.com är ett modernt nätapotek med ett omfattande sortiment. Det finns många bra saker med Treated som tex snabba leveranser, låga priser jämfört med konkurrenter samt enkla och säkra onlineformulär för din läkarundersökning. Något som känns seriöst är att man inte kan beställa antibiotika till vissa åkommor som kan bli/vara allvarliga. Här anmodas helt enkelt patienten att fysiskt söka läkarvård och inte använda onlineläkare. Treated saluför inte heller opioida läkemedel.Du kommer i kontakt med nätapoteket via telefon om det skulle behövas. Hos Trustpilot har Treated 4.7 i kundbetyg vilket ligger i toppsikitet för de nätapotek vi tittat på.
trustpilot 4,7
Trustpilotbetyg: 4,7/5 (903 röster)
Sitespråk: Svenska
Läkarundersökning: Online formulär
Frakttid: 2-3 dagar
Kundtjänst:
Utfärdar recept:
Eu leg. läkare:
Orginalläkemedel:
Generika:

Besök Treated.com
#4. 121doc.com - modernt, pålitligt
Screenshot
Screenshot_121doc l din privatklinik online

121doc kallar sig för en onlineklinik men i praktiken kan man köpa läkemedel från sidan tack vare apotek som de sammarbetar med. Läkare granskar köpen i samband med konsultationer som görs oftast via ett onlineformulär där du beskriver dina problem. Varan skickas efter godkänd granskning av legitimerad läkare och med i paketet skickas ett recept tillsammans med läkemedlet. 121Doc har goda recensioner från kunder och har ett gott rykte hos många som använt sig av deras tjänster.
trustpilot 4,6
Trustpilotbetyg: 4,6/5 (5916 röster)
Sitespråk: Svenska
Läkarundersökning: Online formulär
Frakttid: 1-3 dagar
Kundtjänst:
Utfärdar recept:
Eu leg. läkare:
Orginalläkemedel:
Generika:

Besök 121doc.com
#5. Healthexpress.eu - Utmärkt leverantör av sjukvård och läkemedel med hög klass
Screenshot
Healthexpress.eu - Utmärkt leverantör av sjukvård och läkemedel med hög klass

Healthexpress ägs och drivs av Hexpress healthcare ltd. Detta bolag driver även några av nätapoteken ovan och har licens för ett antal sjukvårdsrelaterade verksamheter online inom EU. Healthexpress profil är ett något smalare sortiment med fokus på potensmedel och könsjukdomar. Den smalare inriktningen gör att läkarna kan arbeta fort och du kan räkna med en av markadens snabbaste leveranser och handläggning när du beställer från healthexpress.

trustpilot 4,7
Trustpilotbetyg: 4,7/5 (6948 röster)
Sitespråk: Svenska
Läkarundersökning: Online formulär
Frakttid: 1-2 dagar
Kundtjänst:
Utfärdar recept:
Eu leg. läkare:
Orginalläkemedel:
Generika:

Besök healthexpress.eu

Nedan exempel på några ”gråzons” nätapotek

  • Goldpharma är ett nätapotek som har funnits längre än de flesta. Verksamheten och konsultationer med deras läkare verkar realtivt nogrann. De ger dock väldigt lite information om läkemedlen, man måste söka efter det på aktiv substans eller namn på sidan. Du måste läsa på och veta vad du letar efter för att få ut det mesta från goldpharma. Utbudet av läkemedel är brett men med lite funderingar kring om det finns risk att få piratkopierade läkemedel som kan vara hälsovådliga.

  • Eurodrugstore. Har ett stort utbud, varorna kommer fram till kunderna och levererar den produkt som är utlovad. Det finns dock begränsade möjligheter att få konsultation med läkare online och verksamheten skriver inte ut recept, så tänk på riskerna när du köper från eurodrugstore. Kolla upp alla mediciner som ska köpas på informationstjänster som Fass.se eftersom de säljer en del generiska läkemedel som inte är godkända i Sverige samt även piratkopior. Det finns alltid en risk med denna typ av gråzonsapotek på nätet att du kan få dåligt framställda läkemedel som kan vara hälsofarliga.

  • 24Apoteket. Ett nordiskt onlineapotek med ett relativt stort utbud. De har inga konsultationer med läkare så tänk över risker innan du handlar. Varorna kommer fram och levererar utlovad produkt. De har ett stort utbud av billigare generiska mediciner, men som sagt tveksamhet över brister i samarbete med läkare som kan riskera kvalitet på läkemedel och sjukvårdstjänst.
  • Cookies på sidan kan ej spåras till enskild individ.

    OK