Fem bra onlineapotek

Antalet onlineapotek ökar hela tiden och det kan vara lite svårt att veta vilka som är bra. Många bedriver seriösa verksamheter. Det finns även riktiga bluffare som lurar kunderna eller säljer undermåliga läkemedel. Som tur är finns det ett antal sätt att upptäcka skojarna. Sök efter namnet på internet och läs kundrecensioner på sidor som trustpilot, rejta och andra liknande sidor.

  1. Treated.com är ett modernt nätapotek med ett omfattande sortiment. Det finns många bra saker med Treated som tex snabba leveranser, låga priser jämfört med konkurrenter samt enkla och säkra onlineformulär. Något som känns seriöst är att man inte kan beställa antibiotika till vissa åkommor som kan bli/vara allvarliga. Här anmodas helt enkelt patienten att fysiskt söka läkarvård och inte använda onlineläkare. Du kommer i kontakt med nätapoteket via telefon om det skulle behövas. Hos Trustpilot har Treated 9.1 i snittbetyg vilket är högst av samtliga nätapotek vi tittat på.

  2. Dokteronline.com är ett nätapotek som har stort sortiment. Organisationen kopplar samman några av de största apoteken och erbjuder onlinekonsultationer med läkare för att köpa receptbelagda läkemedel. Om köpet går igenom skickar de med ett recept tillsammans med läkemedlet. Dokteronline bedriver en seriös verksamhet och har ett gott rykte. Det solida ryktet märks bland annat på många bra kundreceptioner och pålitliga leveranser.

  3. Euroclinix bedriver en seriös verksamhet med egna apotek och läkare. Köpet granskas av läkare i samband med deras onlinekonsultationer. Euroclinix har gott rykte och många kundreceptioner. Om konsultationen godkänns går köpet igenom och du får ett recept med i leveransen av paktetet. De har ett brett sortiment

  4. 121doc kallar sig för en onlineklinik men i praktiken kan man köpa läkemedel från sidan tack vare apotek som de sammarbetar med. Läkare granskar köpen i samband med konsultationer online. Varan skickas efter godkänd granskning och med i paketet skickas ett recept. 121Doc har goda recensioner från kunder och har ett gott rykte

  5. Goldpharma är ett seriöst nätapotek som har funnits längre än de flesta. Verksamheten är och konsultationer med deras läkare är mycket grundlig och noggrann. De ger dock väldigt lite information om läkemedlen, man måste söka efter det på aktiv substans eller namn på sidan. Så du måste läsa på och veta vad du letar efter för att få ut det mesta från goldpharma. Utbudet av läkemedel är brett men med lite funderingar kring om det finns risk att få piratkopierade läkemedel som kan vara hälsovådliga.

  6. Eurodrugstore. De har ett stort utbud, varorna kommer fram till kunderna och levererar den produkt som är utlovad. Det finns dock begränsade möjligheter att få konsultation med läkare online och skriver inte ut recept, så tänk på riskerna när du köper från eurodrugstore. Kolla upp alla mediciner som ska köpas på informationstjänster som Fass.se eftersom de säljer en del generiska läkemedel som inte är godkända i Sverige. Det finns alltid en risk med denna typ av gråzonsapotek på nätet att du kan få dåligt framställda läkemedel som kan vara hälsofarliga.

  7. 24Apoteket. Ett nordiskt onlineapotek med ett relativt stort utbud. De har inga konsultationer med läkare så tänk över risker innan du handlar. Varorna kommer fram och levererar utlovad produkt. De har ett stort utbud av billigare generiska mediciner, men som sagt tveksamhet över brister i samarbete med läkare som kan riskera kvalitet på läkemedel.